چگونگی رویارویی با هک شدن اکانت فیس بوک و نحوه اجتناب از آن
پایگاه خبری تحلیلی تکنولوژی و فناوری
انعکاس آخرین اخبار از دستاوردهای تکنولوژی و فناوری روز دنیا

شما از فیس بوک برای ارتباط و در تماس بودن با دوستان قدیمی، خانواده و خویشاوندان استفاده می کنید و هیچ گاه مانند اکنون، احساس لذت از ارتباطات آنلاین با افرادی که دوستشان دارید را نداشته اید. شما از مشاهده افکار و نظرات دوستان لذت می برید. با آنها عکس، ویدئو و مطالب خود را به اشتراک می گذارید. بازی های آنلاین درون فیس بوک را تجربه می کنید و از صمیم قلب در مورد هر یک از این امور اظهار نظر کرده و کامنت می گذارید. اما ناگهان اتفاق جدیدی رخ می دهد.

متوجه می شوید دوستان فیس بوکی شما پیام ها و پست هایی روی دیوار حساب خود از طرف شما دریافت کرده اند که شما هرگز آنها را ننوشته و ارسال نکرده اید! بدتر از این، درون نظراتی که با نام شما ارسال شده لینک هایی وجود دارد که احتمالا می تواند منجر به آسیب رساندن به کامپیوتر آنان و از بین رفتن اطلاعات ذخیره شده روی هارد دیسک آن گردد. و سرچشمه همه این مشکلات حساب کاربری شما است. حدس می زنید در این حالت دوستانتان در مورد شما چه فکر می کنند؟ و چگونه می توان این دردسر را رفع  و ارسال پیام را متوقف کرد؟ در ادامه به این مساله خواهیم پرداخت...

عصبی نشوید!
اگر شما نیز خود را در وضعیت مشابهی که در بالا عنوان شد یافتید، یا چنین اتفاقاتی اغلب برای شما اتفاق می افتد، بهتر راه این است که"عصبی نشوید". منشاء این نوع مشکل، ناآگاهی و غفلت از مکانیسم های فیس بوک است، اما نگران نباشید، چرا که معمولا  راه حل ساده ای دارد.

برنامه های کاربردی (Applications) معمولا دروازه ورودی مشکلات
اولین چیزی که می خواهیم کاربران فیس بوک یا دیگر شبکه های اجتماعی مشابه به آن توجه خاص داشته باشند، این است که بسیاری از این مشکلات از طریق یک فرآیند ساده اتفاق می افتد: برنامه های کاربردی فیس بوک یا Facebook Application. برنامه های کاربردی برای کاربران ویژگی ها و امکاناتی دارند که به فیس بوک لذت و سرگرمی دوچندان می بخشند و سازندگان این برنامه ها بسیار تمایل دارند از طریق شما برنامه خود را بین دیگر کاربران رواج داده و به عبارتی از زبان شما به دوستانتان اعلام کنند که برنامه، چه چیز فوق العاده و جذابی است.

بنابراین، هنگامی که با قوانین یک برنامه موافقت کرده و یک برنامه کاربردی را در پروفایل فیس بوک خود نصب می کنید، خودآگاه یا ناخودآگاه اجازه دسترسی به حساب کاربری خود را به شیوه های مختلف به آن برنامه داده اید. برای برنامه های کاربردی رایج ، مانند بازی مافیا (Mafia) و مزرعه فارم ویل، شما حق انتخاب دیگری ندارید.

کاربران انتظار دارند برنامه ها از آنها اجازه بگیرند
به نظر می رسد این اقدام، یعنی موافقت با اجازه دادن به برنامه های کاربردی برای دسترسی ویژه به حساب کاربری شما (agreement)، یک شیوه مرسوم  و معمول در هنگام استفاده از هر چیزی در فیس بوک است. بنابراین هنگامی که شما برای استفاده از یک برنامه باحال و جدید ثبت نام می کنید، چشم بسته روی yes کلیک می کنید، حتی بدون اینکه یک دقیقه صرف خواندن قوانین و شرایط استفاده از برنامه (که دو سه خطی بیشتر نیست) کنید.
اما مشکل، این توافق (agreement) نیست، که البته با توجه به ساختار فیس بوک نپذیرفتن آن سخت است. در عوض، مشکل از برنامه کاربردی است که شما برای نصب انتخاب می کنید. در حالی که در هنگام ثبت نام برای استفاده از یک برنامه کاربردی نیتی مثبت دارید، ممکن است برنامه سازان ایده های دیگری در ذهن داشته باشند.

اگر چیزی خیلی خوب تر از آن است که واقعیت داشته باشد...
هنگامی که قصد نصب برنامه ای در حساب فیس بوک خود را دارید، دو قانون ساده کلی برای به ذهن سپردن وجود دارد که باید بدان توجه کنید. اولی این است: اگر به نظر می رسد چیزی خوب و با نیت مثبتی ایجاد شده، احتمالا همین طور هم هست! اداره کنندگان فیس بوک پول، زمان و تلاش  بسیار زیادی برای ایجاد محیط فیس بوک صرف کرده اند و به طور مداوم به آپدیت بستر های نرم افزاری همت دارند.(که هر کاربری صحت این موضوع را گواهی  می دهد).
اگر استفاده از برنامه یا امکاناتی امکان پذیر باشد، این احتمال وجود دارد که فیس بوک تا به حال حداقل برخی از این امکانات را در پلت فرم خود گنجانده یا در آینده ای نزدیک خواهد گنجاند. به این مسئله که شخصی مستقل، تنها با استفاده از رابط های API که خودِ فیس بوک ساخته و در اختیار او گذاشته، با ارائه یک برنامه کاربردی، معجزه کند و توانایی هایی را در اختیار شما قرار دهد که به هیچ شکل دیگری نمی توان آن را بدست آورد، باید با تردید نگریست.

دعوت از دوستان شما یا دیگر افراد
قاعده کلی دیگر این است: اگر برنامه ای از شما درخواست کرد که مثلا حداقل تعداد X نفر از دوستان خود را به استفاده از این برنامه دعوت کنید (که X  معمولا نصف دوستان شما است) و تنها در این صورت است که امکان استفاده از تمام قابلیت های برنامه را دارید، بهتر است از این برنامه دوری کنید. واقعیت این است که برنامه های کاربردی موجود در فیس بوک که نزد کاربران محبوب و دوست داشتنی شده اند، این محبوبیت را مدیون پرکاربردی یا کیفیت بالای خود هستند، و هرگز با اخاذی و باج گیری از کاربران برای معرفی چند تن از دوستان به اینجا نرسیده اند. اگر برنامه های بزرگ  از شما درخواست معرفی و دعوت از دوستان خود برای پیوستن به این برنامه را ندارند، پس چرا این یکی باید شما را مجبور به انجام چنین کاری کند؟ به قول معروف «مشک آن است که خود ببوید، نه آنکه عطار بگوید». پس اگر برنامه ای چنین درخواستی از شما داشت، وضعیتش روشن است.

به مشکل هک شدن برگردیم.
خب، در اینجا اجازه دهید فرض کنیم، شما در برنامه هایی نظیر profile watcher یا  old Facebook  ثبت نام کرده و  تنها مدتی بعد آن ها را فراموش کرده و اکنون به طرز مرموزی مشکلات ظاهر شده. واکنش ما به این نوع مشکل نیز به احتمال زیاد آسان است و کار زیادی را طلب نمی کند. پس بیایید به صورت گام به گام برای متوقف کردن رایج ترین شکل هک از طریق برنامه های کاربردی فیس بوک به پیش برویم.

هر گونه برنامه مشکوک  را حذف کنید
احتمالش هست که برنامه های مزاحم در زمره برنامه هایی باشد که مدتها پیش آنها را نصب کرده و حتی فراموششان کرده باشید، اما در حال حاضر تغییر یافته (یا به روز شده) و رفتارشان بد شده باشد.
در آخرین نسخه فیس بوک، می توانید لیست برنامه های کاربردی خود را در سمت راست بالای صفحه، با رفتن به account  و انتخاب گزینه applications  (به تصویر زیر توجه کنید) ملاحظه کنید.

facebook11.jpg

پس از انتخاب گزینه فوق، صفحه ای مانند تصویر زیر به نمایش در خواهد آمد. در این صفحه در منوی دراپ داون (آبشاری)، لیستی از برنامه های نصب شده را با سطح دسترسی آنها نشان می دهد.(در داخل مربع قرمز تصویر زیر). توجه ویژه به انتخاب گزینه های " Authorized" و " Allowed to Post" کنید، ولی بد نیست همه گزینه ها را یکی یکی انتخاب کنید، چرا که به دنبال برنامه به طور بالقوه نابکار هستید.

facebook22.jpg

لیست برنامه ها متفاوت خواهد بود
به عنوان راهنمایی، هر چیزی که در لیست برچسب " UnNamed " خورده را بدون شک حذف کنید. هر برنامه ای  که مدتها است از آن استفاده نمی کنید را نیز باید در لیست حذفیات قرار دهید. اما آگاه باشید که برخی از این برنامه ها به طور پیش فرض گنجانده شده اند، بنابراین نباید آنها را حذف کنید. برخی از این برنامه های پیش فرض را در تصویر بالا مشاهده می کنید، ولی ممکن است برای شما این لیست کمی متفاوت باشد.
برای مثال، اگر از سیستم عامل مک برای آپلود  تصاویر در فیس بوک استفاده می کنید، ممکن است با برنامه ای نظیر iPhoto uploader مواجه شوید یا در صورت استفاده از تلفن همراه آی فون یا بلک بری یک برنامه کاربردی موبایل برای استفاده از محیط فیس بوک در اختیارتان خواهد بود. نکته این است که لیست برنامه های کاربردی ممکن است از فردی به فرد متفاوت باشد، ولی باید برنامه ها برای شما آشنا بوده و از ان استفاده لازم را ببرید.

دکمه ضربدر

facebook33.jpg

هنگامی که شما برنامه هایی را که مشکل احتمالی دارند شناسایی کردید، باید آنها را حذف کنید. این کار به اندازه کافی ساده است، و در لیست برنامه های کاربردی یک دکمه ضربدر (x) برای این کار پیدا خواهید کرد (تصویر بالا ، در کادر قرمز مشخص شده.)
سپس لیست برنامه های کاربردی را بر اساس نوع (type) مرتب کرده، برنامه های مشکوک را که در اینجا پیدا می کنید حذف کنید. پس از انجام این کار، زمان آن رسیده که گام بعدی در فرآیند را محقق کنیم: تغییر رمزعبور حساب کاربری.

تغییر رمزعبور

facebook77.jpg

حالا که شما مقصران بالقوه  را از حساب فیس بوک  خودحذف کردید، بیایید رمزعبور حساب خود را تغییر دهیم تا در صورتی که خطر لو رفتن آن محتمل باشد (و از همین نقطه شخصی توانسته باشد به حساب شما دسترسی بیابد و سوء استفاده نماید) آن خطر را از بین ببریم. به این منظور به تنظیمات حساب کاربری خود در گوشه بالا سمت راست فیس بوک (account settings) (مربع قرمز در تصویر بالا) بروید. پس از انتخاب این گزینه اطلاعات حساب به شما نشان داده می شود. تنظیمات رمزعبور (password settings) را  انتخاب کنید.

facebook55.jpg

رمزعبور ورود خود را با وارد کردن رمزعبور قدیمی و رمزعبوری که از این پس می خواهید مورد استفاده قرار دهید تغییر دهید. در این لحظه اجازه دهید توصیه کنیم رمز عبوری انتخاب کنید که حداقل کمی از اصول امنیتی بهره مند باشد. از آنجا که فیس بوک آدرس ایمیل افراد را به عنوان نام کاربری حساب انان در نظر می گیرد، به احتمال زیاد شخص نابکار قبلا نیمی از اطلاعات مورد نیاز برای ورود به حساب کاربری شما را به آسانی با دانستن ادرس ایمیل در اختیار دارد. به این مسئله، اطلاعات موجود به نمایش درامده در یک  حساب فیس بوک از کاربر  (مانند تاریخ تولد یا دیگر اطلاعاتی که فرد ممکن است از آن برای ساختن رمزعبورش استفاده کند) را اضافه کنید. و حالا ممکن است کشف رمزعبور برای او کاری چندان سختی هم نباشد.

بنابراین، این رمزعبور جدید را کمی سفت و سخت تر و با احتمال حدس زدن پایین برگزینید. با استفاده ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و حتی علائم نقطه گذاری- چرا که رمزعبور عملا تنها سد محافظ حساب کاربری شما در فیس بوک تلقی می گردد. و به خودتان لطفی کنید: قبل از اینکه آن را فراموش کرده و دچار دردسر شوید، رمزعبور جدید را در جای امنی مانند یک برنامه مدیریت رمزعبور ذخیره کنید، به خصوص اگر  قبلا به داشتن یک رمزعبور با دوام و مشکل برای به ذهن سپاری عادت نداشته اید.


مجله خبری تحلیلی پارس
منبع: مجله خبری تحلیلی پارس


شارژر خورشیدی موبایل Police

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: 16 دی 1389برچسب:,
ارسال توسط علی حقیقت جو
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی
ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 11
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 11
بازدید ماه : 88
بازدید کل : 258862
تعداد مطالب : 241
تعداد نظرات : 12
تعداد آنلاین : 1

مجله خبری تحلیلی پارس
منبع: مجله خبری تحلیلی پارس